Een sierlijke en makkelijke klimplant! Het blad met de zilverkleurige afrekeningen maken hem bijzonder. Heb jij deze beauty al in huis staan? Of wil je hem graag in huis? Hier een aantal verzorgingstips.
Naam: Scindapsus Pictus
Herkomst: Azië
Standplaats: De Scindapsus groeit in het tropisch regenwoud waar hij door de bomen wordt beschermd tegen het felle zonlicht. Dus bij jouw thuis staat hij liever ook niet in het zonlicht. Geef hem een plekje in de half schaduw.
TIP : Merk je dat de patronen uit het blad verdwijnen? Dit is een teken dat je plant iets meer licht nodig heeft.
Water: Zorg er voor dat in de lente en zomer de grond licht vochtig blijft. Laat tussen de gietbeurten wel de grond opdrogen voordat je weer water geeft. Geef ongeveer 1 á 2 keer per week water. In de winter heeft je plant iets minder water nodig dus let erop dat de grond niet te lang vochtig blijft. Eén keer in de week is dan voldoende.
Luchtvochtigheid: Aangezien de Scindapsus dus uit de jungle komt houdt deze hangplant van een lekkere warme en vochtige lucht. Je kunt je plant een beetje helpen door hem af en toe met een plantenspuit te besproeien, bakjes met water neer te zetten of hem tijdens een lichte regenbui even buiten neer te zetten. Houdt vooral de luchtvochtigheid in de gaten in de winter wanneer je de verwarming aan hebt staan.
Voeding: In de lente en zomer kun je je plant eens in de 2 weken een beetje vloeibare plantenvoeding geven door het gietwater. In de winter wanneer de plant in de ‘rust’ gaat is dit niet nodig.
Wil je meer weten over plantenvoeding? Lees dan de blog
https://www.stekjesbrief.nl/plantenvoeding
Verpotten: Dit is een belangrijk onderdeel wanneer je plant uit zijn pot groeit. Geef je groene vriend dan een pot die ongeveer 20% groter is. Ook is het voor de plant wel eens fijn om de potgrond te vervangen. Hier kan je plant weer verder in wortelen en neemt weer nieuwe voeding op.
Snoeien: De Scindapsus kan heel erg lang worden. Vind je hem te lang, knip dan gerust een deel af. De plant groeit gewoon verder.
Giftig: Helaas is deze leukerd wel giftig. Pas op dat er geen kinderen en huisdieren aan knabbelen.
© Planten wereld
Succes met het verzorgen van jouw Scindapsus! Deel via Instagram jouw favoriete plant en zet deze in de spotlight met #spotlighttoyourplant 🖤 Wie weet delen we jouw foto!
Veel liefs Martine van Planten wereld
Reactie plaatsen
Reacties